9.-10.3.2018

9.-10.3.2018 Vierailu Olvilla

20 seuramme innokasta jäsentä lähti tutustumaan Olvin postimerkkimuseon näyttelyn kokoelmiin sekä osallistumaan Iisalmen Postimerkkikerhon ja Kuopion Filatelistikerhon yhdessä järjestämään postimerkkitapahtumaan Olvi-hallilla Iisalmessa. Hannu Vetolan ja seuramme veteraanijäsenten erinomaiset suhteet Olvin postimerkkimuseoon ja Tampereelta annettu apu ovat mahdollistaneet kutsun tälle hyvin järjestetylle matkalle. Bussimatka sujui leppoisasti yhden pysähdyksen taktiikalla! Pienten linja-auton oviongelmien jälkeen saavuimme hieman myöhässä Olvi-hallille ja Olvin toimitusjohtaja Lasse Aho toivotti tamperelaiset tervetulleeksi Olvisäätiön vieraaksi Iisalmeen. Saimme erinomaisen tietopaketin suomalaisesta yrityksestä ja sen menestyksekkäästä toiminnasta Suomessa ja ulkomailla. Tutustuimme museon näyttelyyn, missä seuramme jäsen Pauli Ihamäki esittelin Suomen itsenäistymisen alkua ja itsenäisyyden taitekohtia erittäin laajasti, monipuolisesti ja taitavasti sekä toinen seuramme jäsen Hannu Elo esitteli Iisalmea monipuolisin ehiökortein. Maukkaan illallisen jälkeen toimitusjohtaja Lasse Aho johdatti matkalaiset vierasmajalle, jossa vietimme iltaa saunoen savusaunassa ja nauttien talon erinomaisista Premium-antimista. Tutustuimme myös Olvin toiseen vierasmajaan, jossa saimme tutustua maassamme merkitykselliseen taidekokoelmaan.

Lauantaiaamuna riensimme Olvi-hallille, missä avautui järjestäjäkerhojen myyntinäyttely. Myyjiä oli runsaasti paikalla ja ostajat penkoivat innokkaana kohteita. Myyntipöydät eivät maksaneet myyjille mitään. Myyntitilan viereisessä luentotilassa pitivät Hannu Vetola ja Risto Pitkänen esityksensä. Hannu Vetolan aihe oli ajankohtaista markkinoilta ja Risto Pitkäsen aiheena oli sortokausi. Esitysten jälkeen oli huutokauppa, missä kohteet myytiin hyvin.

Matka takaisin Tampereelle sujui miellyttävissä merkeissä. Jukka Kaivanto järjesti tietokilpailun, jonka palkintona eniten pisteitä saaneelle oli seuramme tulevan juhlavuoden lippalakki. Kolme tasaväkistä tietäjää sai lakin, johon oli painettu seuran logo. Toimitusjohtaja Lasse Aho oli myös autossa mukana Tampereelle. Hän halusi ilmeisesti varmistaa, että tamperelaiset palaavat takaisin? Saimme kokea hienon matkan ja nauttia isäntämme erinomaisesta seurasta ja vieraanvaraisuudesta. Lämpimät kiitokset Lasse Aholle, Olvi-säätiölle ja myöskin Hannu Vetolalle !

Keijo Kivimäki