7.2.2018

Puheenjohtaja Juha Valtonen avasi kokouksen ja hän kertoi tulevista tapahtumista. Vierailulle Iisalmeen Olville 9.3. – 10.3.2018 halukkaita pyydetään vielä ilmoittautumaan. Perinteinen Turun vierailu on 18.3.2018 sunnuntaina. Lähtö Tampereelta tapahtuu kello 9.30 Vanhan kirkon edestä. Bussimatka omakustannushintaan on noin 15 – 20 euroa. Postimerkinpäivää vietämme Tampereella 12.2. pääpostin tiloissa Tullintorilla, missä seuralla on oma myyntipöytä kello 9.00 – 18.00 välisen ajan. Postimuseon varastolla on talkoot maanantaina 19.2.2018 alkaen kello 9.00.

Hannu Vetola kertoi HTO-huutokaupan olevan käynnissä ja kohteiden näyttö on 7.2.-9-2.2018 Tampereella. Vesa Järvistö kertoi havainneensa päällepainetun ehiökortin, jossa päällepainanta oli poikkeuksellisen himmeän väristä.

Seuramme 100-vuotisnäyttelyyn keväällä 2019 halutaan uusia kokoelmia. Seura järjestää Filatelistiliiton kanssa koulutusohjelman joko jonakin viikonloppuna tai kokousten yhteydessä pieninä palasina. 7 henkilöä oli kiinnostunut tulemaan mukaan koulutukseen.

Juha Kauppinen oli ystävällisesti lupautunut esittelemään, kuinka voi löytää haluamiaan kohteita joko käynnissä olevista huutokaupoista tai suoramyyjiltä. Internetyhteys hakupalveluun, joka edustaa yli 100 huutokauppaa tai suoramyyntitaloa, on www.philasearch.com. Haku perii kaupoista pienen provision, mutta vastineeksi voi löytää hyvin pienellä vaivalla myös edullisia kohteita. Eri myyjillä on oma hinnoittelutapansa ja ne on hyvä oppia tuntemaan ensin. Kannattaa vertailla aikaisempien kauppojen toteutuneita hintoja. Järjestelmään pitää kirjautua. Järjestelmä tarjoaa haun joko maan perusteella tai aiheen mukaan. Esimerkiksi maan kohdalla voi rajata hakua aiheen mukaan. Järjestelmä näyttää kohteen, myyjän ja hinnan sekä hinnan reunaehdot. Arvonlisävero ja käytettävän valuutan arvo riippuu, missä maassa myyjä on. Kalliissa kohteessa sillä voi olla suuri vaikutus lopulliseen hintaan. Järjestelmästä voidaan katsoa myös jo loppuneiden huutokauppojen tulokset ja vielä jälkimyynnissä olevat kohteet. Aiheen perusteella tapahtuvassa haussa voidaan aihetta rajata hyvin spesifisti, kun hakussa mennään aina vain alemmalle tasolle.

Keräilijä voi käydä hakusivustolla kahden viikon välein, niin ehtii harkita ostamisiaan. Huutokaupat ovat yleensä auki kuukauden. Uusimmat myyntiin tulleet kohteet tulevat oman hakusivuston alkuun. Tällöin ei tarvitse joka kerta selata satoja kohteita, vain uudet myyntikohteet.

Juha Kauppinen perehdytti kuulijat hakujärjestelmään konkreettisesti ja suurella kokemuksellaan. Mielenkiintoisen esitelmän lopuksi kuulijat kysyivät esitelmänpitäjältä useasta asiasta, joihin Juha Kauppinen vastasi asiantuntevasti luottamusta herättävällä rauhallisella tavallaan. Yleisö kiitti taputuksin kerhomme jäsentä erinomaisesta tietopaketista.

Ilta loppui arpajaisiin ja huutokauppaan.

Keijo Kivimäki