4.5.2016

Puheenjohtaja Juha Valtonen avasi seuran kevään viimeisen kokouksen ja pyysi Kari Salosta esittelemään lyhyesti keräilynsä. Kari aloitti jo koulupoikana postimerkkiharrastuksensa Tampereen lyseon postimerkkikerhossa. Reijo Siltanen oli koulutoverina. Postimerkkien lisäksi Kari keräsi tuohon aikaan tulitikkuetikettejä ja kahvipakettikortteja. Suomi, kaikki pohjoismaat, Neuvostoliitto, Yhdysvallat, Saksa ja Itävalta tulivat filatelian kohteiksi. 1960-luvulla Kari liittyi Pirkan Postimerkkeilijöihin ja Helsingissä ollessaan Suomen Filatelistiseuraan. Muutettuaan Tampereelle takaisin vuonna 1988, Kari liittyi seuraamme ja aiheiden keräily alkoi vakiintua. Viimeisessä Tawastforum-lehdessä on seikkaperäinen kuvaus Karin keräilystä: Tampere- aiheiset kortit, firmakuoret ja kirjat sekä mustemitätöinnit.

Kari Salonen kertoi myös Postimuseon kuulumisia. Seuraavat talkoot Ylöjärven varastolla ovat 16.5.2016. Postimuseolla on 6.6.2016 kello 9.00 talkoot, joissa leikataan merkkejä irti saaduista postituksista. Kari kertoi postimuseon skannausprojektista. Kiertokirjeet 1900 – 1989 on netissä. Kari kertoi myös Finlandia 2017 näyttelystä. Pidettävä näyttely voi olla viimeinen Suomessa pidettävä näyttely. Kari kertoi myös Turun vierailun olleen mukavan ja onnistuneen, mistä monet kiitokset isäntäväelle ja auvoisille vieraille.

Nordea 2016 Jyväskylässä oli tamperelaisille menestys. Palkintoja ja kiitosta saivat Juha Kauppinen, Hannu Elo, Jouko Kaartinen, Pauli Ihamäki ja Kari Salonen.

Juha Valtonen kertoi tietoiskunomaisesti tulevasta New Yorkin postimerkkinäyttelystä. Näyttelyn aikana tullaan julkaisemaan 45 erilaista postimerkkiä. Näyttelyyn odotetaan 250.000 kävijää. Tilaisuudessa on yli 200 postimerkkikauppiasta.

Postimuseo järjestää 18.5.2016 kello 18.00 tilaisuuden Postimuseossa, jossa esitelmänä on ”Suomalaisten postimerkkien suunnittelu”. Museoon pääsy on ilmainen.

Juha Valtonen piti esitelmän aiheesta ”Postimerkkien kuvakevirheet”. Suunnitteluvirheellisissä postimerkeissä on koko painoerässä jokin virhe. Kuvakevirheelliset merkit ovat vain jossakin arkin merkeistä. Kuvakkeeseen on jäänyt poikkeama muihin arkin merkkeihin verrattuna ja merkki voidaan paikallistaa arkista. Tällainen kohde on arvokas. Poikkeama voi syntyä myös roskasta painamisen yhteydessä. Tämä roska on voinut painamisen aikana myös siirtyä. Tällainen erilaisuus ei ole arvokas. Mielenkiintoinen keskustelu kuvakevirheistä jatkui kuulijoiden toimesta pitkään. Asiantuntemusta löytyy runsaasti jäsenistön keskuudesta.

Ilta päättyi arpajaisiin ja huutokauppaan.

Keijo Kivimäki