4.10.2017

Puheenjohtaja Juha Valtonen avasi kokouksen. Viikon vaihteessa pidetyn TamCollect myynti- ja näyttelytapahtuman kilpailuun osallistuneiden oikeiden vastausten kesken Kari Salonen suoritti arvonnan. Kari Salosen näyttelykokoelmassa ”Tarinoita Tampereen taloista” oli virhe jossain 32 lehden kuvista. Tarkkaavaisen näyttelyvieraan tuli huomata virhe. Finlaysonin palatsia esitti virheellisesti pikkupalatsin kuva. Arvonnassa voiton sai Annika Erikson, joka kutsutaan seuran kokoukseen noutamaan palkinto.

Turkulaiset ystävämme tulevat 11.11.2017 lauantaina kello 12.00 vieraaksemme. Puheenjohtaja laittoi tilaisuuteen osallistuville ilmoittautumislistan. Puheenjohtaja toivoi seuran jäseniltä runsasta osanottoa. Aterian sisältö ja hinta kerrotaan seuraavassa kokouksessa. Tilaisuudessa seuramme jäsen Mika Isomäki kertoo Pohjois-Inkerin merkeistä. Tulevaan huutokauppaan toivotaan hyviä myyntikohteita, jotka kiinnostavat myös vieraitamme.

Puheenjohtaja kehittää seuramme toimintaa ja pyytääkin seuran jäseniltä ideoita toiminnan kehittämiseksi. Hän on saanut joiltakin jäseniltä hyviä ideoita, mutta kaikki neuvot otetaan ilolla vastaan.

Valkeakosken Postimerkkikerho täyttää 75 vuotta ja kerho järjestää näyttelyn 7. -8.10.2017 Valkeakoskella Myllysaaren museossa. Seuraava kokous on syysvuosikokous ja eräänä aiheena on hallituksen valinta. Kaikki halukkaat seuran jäsenet ovat tervetulleita ehdokkaita. Vuoden kuluttua joudutaan joka tapauksessa valitsemaan kolmen erovuoroisten hallituksen jäsenten tilalle uudet hallituksen jäsenet. Kari Salonen kertoi, että 29.11.2017 kokoukseen tulee Jussi Paananen kertomaan Philean näkemyksiä. Puheenjohtaja muistutti StampForumista, joka pidetään Helsingin messukeskuksessa 26.-29.10.2017.

Seuran jäsenet keskustelivat ja esittivät mielipiteitään erittäin vilkkaasti pidetystä TamCollect näyttelystä. Osa myyjistä oli tyytyväisiä ja osa tyytymättömiä myyntiinsä. Paikalle pääsy toiseen kerrokseen oli sekä myyjille että yleisölle hankalaa. Vieraita oli ajoittain runsaasti, osa Tampere- päivän tavallista väkeä, josta voisi löytyä myös uusia jäseniä! Tältä osin paikka oli hyvä tietoa antavana forumina. Ostavia filatelisteja olisi saanut olla enemmän. Kirjat kävivät hyvin kaupaksi. Tampereen yhteiskoulun tilat ovat muuntumiskykyisiä, vuokra on edullinen ja parkkipaikat ilmaisia. Sadesäällä harva eksyy koululle! Kerhon tilaisuudessa jakama tiedote oli hyvä, paljon tietoa kompaktissa muodossa. Näyttelykehykset toivat ahtautta tilaan. Hyvänä asiana pidettiin, että 34 näyttelykehyksestä oli 2/3 uusia. Uudet aiheet ja tavat käsitellä kokoelmaa virkistävät katsojia.

Mika Niininen kertoi lyhyenä havaintona ”Suomen kauneimmat kirjekuoret”. Kuorien tekijä kittiläläinen Janne Puurula teki myös rahaväärenteitä Ruotsin seteleistä 1900-luvun puolella. Hannu Vetola kertoi edellisestä HTO-huutokaupasta, jossa myyntiprosentti oli yli 70%. Klassinen Suomi kävi hyvin kaupaksi sekä setelit. Kohteet ovat noudettavissa. Uusi rahaluettelo on ilmestynyt.

Juha Valtonen ja Jukka Kaivanto kertoivat vuonna 2019 tulevasta Tampereen Filatelistiseuran 100-vuotisnäyttelystä, joka tulee olemaan huhtikuussa Tampereen Messujen tiloissa. Raisiossa on korttinäyttely 2.12.2017, johon korttienkerääjäseurat järjestävät yhteiskuljetuksen hintaa 15 €/henkilö.

Juha Valtonen esitti havainnollisesti mitä eroja on eri pohjoismaissa julkaistuissa postimerkeissä, kun merkkien erilaisia ominaisuuksia verrataan ajallisesti toisiinsa. Lopuksi Juha Valtosen kehittämän oman pistelaskusysteemin mukaan hän asetti Norjan maaksi, jonka postimerkkejä kannattaa kerätä! Esitys antoi kuulijalle tavan testata omia mielikuvia pohjoismaiden postimerkeistä ja niiden eri ominaisuuksien ajoituksesta. Yleisö mietti ja nautti sekä eli esityksen mukana. Kiitokset Juha Valtoselle elävistä filateelisista tilastoista! Illan lopuksi arvotut palkinnot löysivät omistajansa ja suoritettiin myyntikohteiden huutokauppa.

Keijo Kivimäki