28.10.2015

Kari Salonen avasi kokouksen. Sääntömääräisen vuosikokouksen puheenjohtajaksi valittiin Tero Sisto. Kari Salonen ilmoitti kokoukselle, että hän jättää puheenjohtajuuden tämän kauden jälkeen oltuaan puheenjohtajana 16 vuotta. Kokous valitsi vuoden 2016 alusta alkaen uudeksi puheenjohtajaksi Juha Valtosen. Valtonen on antanut suostumuksensa. Yhdistyksen muut hallituksen jäsenet valittiin jatkamaan hallituksessa. Kokous hyväksyi laaditun budjetin ja jäsenmaksu pidetään ennallaan. Sääntömääräisen kokouksen jälkeen Kari Salonen jatkoi kuukausikokousta.

Kari Salonen pyysi Tuomas Lehtiniemen noutamaan Suomen Filatelistiliiton myöntämän Pro Philatelia -mitalin. Lehtiniemi oli ollut 26.9.2015 estynyt saapumasta tilaisuuteen, jolloin mitalien saajat julkistettiin ja ne jaettiin. Aktiivinen ja pitkäaikainen seuran jäsen sai ansaitut aplodit.

Hannu Elo esitteli 2-renkaisia Tampere-leimoja. Pienempi leima otettiin käyttöön vuonna 1876 ja suurempi 1880 alussa. Suurempaa leimaa käytettiin pitkän ajan ilman pp- ja kk-leimauksia. Myös käsin pp- ja kk-leimat täydennettynä esiintyy runsaasti. 1892 alkaen on käytetty myös uutta pientä leimaa ja sitä on käytetty myös sinisellä värillä leimattuna. Vuodesta 1893 alkaen leiman väri on musta. Suuremman leiman käyttö loppui 24.12.1893. Tällöin venäläisleimojen käyttö alkoi. Kuulijat kiittivät tietoiskun tekijää Hannu Eloa eloisasta tietoiskusta.

Keijo Kivimäki