24.2.2016

Tekstin kirjoittanut Mika Nokelainen. Tampereen Filatelistiseura ry:n vuoden 2016 neljäs kerhokokous 24.2. Tampereen Suomalaisella Klubilla pidettiin klubin juhlavassa isossa salissa ja paikalla oli 44 filatelistia. Puheenjohtaja Juha Valtonen avasi kokouksen ja kertoi aluksi tulevan kerhoillan sisällöstä sekä ajankohtaisista seuran asioista.

Kokoukseen osallistujat olivat tehneet jälleen kerran mielenkiintoisia filateelisia havaintoja ja löytöjään esittelivät Pauli Karjalainen ja Ari Virtanen. Tavaksi tulleet seuran jäsenten keräilyalueiden esittelyt jatkuivat ja tällä kerralla vuorossa oli Mika Nokelainen, joka kertoili Karibialla sijaitsevan Barbadoksen postimerkeistä.

Hannu Vetola toi kuulumisia HTO-huutokaupoista ja seuraavaan huutokauppaan tulevat kohteet tulee toimittaa Hannulle viimeistään torstaina 24.3. Hannu esitteli myös mielenkiintoisia korusähkeitä, jotka hän oli saanut haltuunsa postimerkkikauppiaana toimiessaan.

Tällä kertaa paikalla oli vierailija aina Oulusta asti eli Ilkka Salonen ja hän esitelmöi asianajotoimistojen välisestä postinkulusta. Ilkka kertoi myös Filatelistiliiton ajankohtaisista asioista ja Postimerkin päivän tulevista järjestelyistä v. 2016.

Ahti Paavola toi terveiset Hämeenlinnasta ja mukanaan hänellä oli myös Tavastforum-postimerkkilehtiä, joita jaettiin ilmaiseksi lehdestä kiinnostuneille.

Perinteisen Turun vierailun ajankohta on tällä kevätkaudella sunnuntai 24.4. ja matkaan lähdetään Vanhan Kirkon turistipysäkiltä klo 09.30.

Seuran hallitus oli kokoontunut aiemmin päivällä Postimuseon kirjastolla ja syksyllä jäsenille on luvassa ainutlaatuinen tilaisuus tutustua osaan postimuseon filateelisista kokoelmista. Seuran jäsenet ovat osallistuneet ahkerasti myös Postimuseon filateelisiin talkoisiin ja jatkoa on tiedossa taas 29.2. ja 14.3. Ylöjärvellä. Näihin talkoisiin on mahdollisuus osallistua ilmoittautumalla mukaan kokousilloissa.

Jyväskylässä pidetään 8.-10.4.2016 pohjoismainen Nordia –postimerkkinäytely ja seuran jäsenet voivat ostaa näyttelyyn pääsylippuja alennettuun hintaan.

Filatelistiseuran seuraavassa kokouksessa 9.3. alkaen klo 18.30 kuullaan mielenkiintoinen esitelmä Karhumäen ilmakuvakorteista ja yhtiön historiasta, kun paikalle saapuu Pekka Karhumäki.

Vakiintuneen käytännön mukaan pidettiin kokouksen päätteeksi arpajaiset, filateelinen huutokauppa ja arvottiin jälkipalkintona Mystiikan Maailma-kirja.