23.3.2016

Seuran puheenjohtajan Juha Valtosen avattua kokouksen hän pyysi sääntömääräisen vuosikokouksen puheenjohtajaksi ehdokkaita. Kokous valitsi vuosikokouksen puheen johtajaksi Tero Siston ja sihteeriksi Pentti Hyvösen.

Vuosikokouksen puheenjohtaja totesi kokouksen olevan laillisesti kutsuttu ja kokouksessa käsitellään kokouskutsussa mainitut yhdistyksen sääntöjen mukaiset asiat. Juha Valtonen luki lyhennetyn version yhdistyksen vuoden 2015 toimintakertomuksesta. Kokouksissa oli ollut vuoden aikana keskimäärin 41 jäsentä. Näyttelytoimintaan olivat seuran jäsenet osallistuneet aktiivisesti. Syksyllä pidetty Tamcollect-näyttely oli ollut menestys, myös taloudellisesti. Seuran rahaston hoitaja Harri Nieminen esitteli vuoden 2015 tulosraportin ja taseen. Varsinaisen toiminnan tulos oli yli 1335 €, josta on 1000 € :n varaus 100-vuotishistoriikkiprojektiin. Toiminnantarkastajien lausunnon jälkeen kokous vahvisti tilinpäätöksen ja myönsi vastuuvapauden seuran hallitukselle. Tero Sisto johti tehokkaasti sekä taidolla vuosikokousta ja päätti sen.

Kari Salonen kertoi, että Postimuseon varastolle tarvitaan talkooväkeä. Päivämäärät 11.4.tai 15.4. ovat vaihtoehtoina, joista valinta ilmoitetaan seuraavassa kokouksessa.

Suomen Filatelistiseuran edustaja Jussi Paananen ilmoitti, että seuran julkaiseman Suomen Postimerkkilehden päätoimittaja on vaihtunut. Samalla hän kertoi Nordea 2016-näyttelyn yhteydessä pidettävästä 10.4.2016 Ab Philean järjestämästä huutokaupasta. Hänellä oli jaossa sekä viimeisin Suomen Postimerkkilehti että Nordea- huutokauppaluettelo. Ab Philea antoi seuran käyttöön Nordea-näyttelyn pääsylippuja. Jussi Paananen mainitsi, että Kiina kohteet käyvät erinomaisesti kaupaksi ja että aiheesta tulee syksyllä Tampereella esitys.

Hannu Vetola piti tietoiskun Arabian tuotteista, joiden valmistus tullaan Suomessa lopettamaan 140 vuoden teollisen toiminnan jälkeen. Arabian tehtaiden käyttämät leimat löytyvät netistä. Leimojen perusteella voidaan sanoa tuotteen valmistusaika. Googlen kuvanhaun kautta voidaan saada vielä paljon lisätietoa. Toisena aiheena Hannu Vetolalla oli viimeisen HTO- huutokaupan erityiset myyntikohteet.

Seuramme sihteeri Pentti Hyvönen järjesti tietokilpailun, josta parhaiten selvisi Kari Salonen. Arpajaisten ja huutokaupan jälkeen puheenjohtaja Juha Valtonen päätti kokouksen.

Keijo Kivimäki