19.3.2014

Kokous sisälsi sekä sääntömääräisen kevätvuosikokouksen että normaalin ns. kuukausikokouksen.

Kokous valitsi sääntömääräisen kevätvuosikokouksen puheenjohtajaksi Ahti Paavolan. Seuran hallituksen jäsen Harri Nieminen esitteli kokoukselle seuran vuoden 2013 tuloksen ja taseen. Seuran tulos oli positiivinen, mikä ilahdutti jäsenistöä. Sihteeri Aulis Liljeroos luki toimintakertomuksen ja tilintarkastajien lausunnon. Lopuksi kokous hyväksyi tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen sekä antoi hallitukselle vastuuvapauden vuodelta 2013. Ahti Paavola päätti sääntömääräisen kevätvuosikokouksen.

Seuran puheenjohtaja Kari Salonen avasi kuukausikokouksen. Hannu Elo esitteli löytämiään reijite-erikoisuuksia. Hyvin tavallisissa suomalaisissa ja ulkolaisissa merkeissä on lävistetty numeroita ja kirjaimia, jotka ovat sattumanvaraisesti sijoittuneet merkkeihin. Hannu Elo näytti aiheesta leikkeen, josta näimme, että reijät ovat myös pakkauspaperin läpi. Lähetykset ovat osoitettu Kodakille ja reikämerkinnät toimivat lähetysten identifioimiseen kuvia palautettaessa lähettäjälle. Kuulimme mielenkiintoisen esityksen erikoisesta reijitekäytöstä!

Seuran kokoukseen oli tullut vierailulle Saksasta vanhan Suomen aitouttaja Cyril Schwenson. Puheenjohtaja Salonen pyysi paikalle tullutta kertomaan jotakin Suomen klassisen filatelian aitouttamisesta. Muistitikulta löytyi ”opetusmateriaalia”. Schwenson esitteli mallin 1856 ovaalimerkkien paperi- ja värieroja. Värierojen tunnistaminen on tehtävä luonnonvalossa. Paperin laatu vaikuttaa merkin värisävyyn. Schwenson esitteli erittäin seikkaperäisesti myös erilaisia kohteiden mitätöintiin käytettyjä mustemitätöintejä sekä laatikko- että pyöröleimoja. Esitelty materiaali oli harvinaista ja on siksi tavalliselle keräilijälle monelta kohdin vain unelma! Esitys oli todella mielenkiintoinen ja toivomme Schwensonin seuraavan Suomen vierailunkin tapahtuvan seuran kokousaikaan!

Kokous päättyi huutokauppaan!

Keijo Kivimäki