13.5.2015

Nämä kuulumiset ovat Mika Nokelaisen kirjailemia. Kevätkauden 2015 toiseksi viimeiseen kokoukseen Tampereen Suomalaiselle Klubille oli saapunut 33 jäsentä helatorstain aatosta ja varsin koleasta sekä sateisesta säästä huolimatta. Puheenjohtajamme Kari Salonen avasi kokouksen ja sai kerholaisilta heti alkajaisiksi lämpimät onnittelut lähestyvän merkkipäivän johdosta. Seuran kunniapuheenjohtaja Aimo Viitanen ojensi Karille kukkia koko jäsenistön puolesta. Paljon Onnea, Kari !

Kerholle saapuneesta postista laitettiin pöytiin kiertämään Kanta-Hämeen postimerkkikerhojen julkaiseman Tavastforum-lehden uusin numero. Seuraavaksi ohjelmassa oli Vetolan Hannun tilannekatsaus meneillään olevasta laajasta ja mielenkiintoisesta HTO-huutokaupasta. Huutokaupan kohteet ovat nähtävillä Postimerkkipalvelun tiloissa Rautatienkadulla perjantaina ja lauantaina 15.-16.5. Huutokauppa päättyy tiistaina 19.5. klo 20. Hannun tilannekatsauksen jälkeen Leppäsen Jarkko kertoi mahdollisuudesta järjestää jo perinteeksi muodostunut TamCollect –keräilytapahtuma seuraavaksi 3.-4.10.2015 Tampere-talossa. Tapahtuman yhteyteen seuramme voisi järjestää myös postimerkkinäyttelyn, joka toimisi siten hyvänä harjoituksena tulevaa suurta Finlandia 2017-postimerkkinäyttelyä ajatellen. Tästä asiasta käytiin kerholaisten keskuudessa vilkasta keskustelua ja mahdollisen tapahtuman yksityiskohtiin sekä sen ajankohtaan palataan vielä seuramme tulevissa kokouksissa.

Jäsenten tekemien filateelisten havaintojen jälkeen olikin aika aloittaa illan esitelmä. Kokousväki sai tällä kertaa kuulla Robert Cooperin mielenkiintoisen esitelmän, jonka aiheena oli Iso-Britannian Machin-malli. Tämä merkkimalli otettiin käyttöön vuonna 1967 ja se on käytössä edelleen vielä tänäkin päivänä. Varmasti jokainen filatelisti on joskus nähnyt kyseisiä merkkejä, joiden kuva-aiheena on nykyisen kuningatar Elisabeth II:n sivuprofiili. Robertin hienon esityksen jälkeen käytiin erittäin aktiivista keskustelua ja hän sai vastata myös moniin kerholaisten mieliä askarruttaneisiin kysymyksiin.

Esitelmän ja siihen liittyvien kysymysten jälkeen arvottiin kokousillan palkinnot, joita olikin melko runsaasti eli 14 kappaletta. Arpajaisten jälkeen tutustuttiin vielä illan huutokauppakohteisin ja siirryttiin pienen tauon jälkeen itse huutokauppaan, jossa nuijaa käytti kerhon puheenjohtaja Kari. Kokouksen päätteeksi oli vuorossa enää perinteinen jälkipalkinnon arpominen, joka tällä kertaa oli Mystiikan portit -niminen kirja. Tämän kirjan sai itselleen Vesa Järvistö.

Tampereen Filatelistiseuran kevätkauden viimeinen kokous pidetään keskiviikkona 27.5. alkaen klo 18.30 ja paikkana tuttu Suomalainen Klubi. Toivottavasti mahdollisimman moni kerholainen pääsee osallistumaan tähän kokoukseen, jonka jälkeen onkin aika suunnata katseet tulevaan kesään ja seuraavaan keräilykauteen.