13.1.2016

Seuran uusi puheenjohtaja Juha Valtonen avasi kokouksen. Pitkäaikainen puheenjohtaja Kari Salonen luovutti hyvin koulutetun puheenjohtajan nuijan uudelle puheenjohtajalle. Toivomme vanhan nuijan ylläpitävän seuran toiminnan jatkossakin aktiivisena ja tuloksekkaana ja auttavan uutta puheenjohtajaa hänen vastuullisessa toimessaan!

Tampereen postin myyntiesimies Terhi Lamminpohja oli kutsuttu kertomaan postin muutoksesta ja sen vaikutuksesta filatelian keräämiseen. Pirkanmaalle jää yksi postin oma toimipaikka Tullintorille. Toimipisteen avajaiset ovat 8.2.2016. Tampereella vielä avoinna olevien toimipisteiden sulkemisajankohdat ovat auki ja ne tarkentuvat, kun posti löytää sopivat yhteistyökumppanit asiamiesposteiksi. Tullintorilla postin leimaus on Tampere 10. Asiamiespostien kanssa tullaan sopimaan, että filatelistit voivat leimata itse kohteensa ja että asiamiesposti pitää leimat puhtaana ja leimasintyynyt musteessa. Asiamiespostien leimat ovat oman jakoalueen leimanumerolla. Posti ei tee filateelista leimausta.

Uusien merkkien ilmestyessä järjestetään postimuseolla tapahtumapäivä. Erikoisleimojen leimauspaikat Tampereella ovat: Muumilaakso, Särkänniemi, Postimuseo ja Amurin työläismuseo.

Ensi syksyllä järjestettävä postimerkinpäivä on joko perjantaina 7.10. tai maanantaina 10.10.2016.

Kuulijat painottivat asiamiespostien kouluttamista ja informaation antamista heille, jotta leimauskäytännöt pysyisivät filatelisteille edelleen suotuisina. Kuulijat kiitivät Terhi Lamminpohjaa selkeästä esityksestä ja toivottivat suunniteltujen toimenpiteiden onnistumista!

Edellisen puheenjohtajan kaudella alkanut jäsenten omien keräilykohteiden esittelyä jatketaan. Ensimmäisenä keräilykohteistaan kertoi uusi puheenjohtaja Juha Valtonen. Hän kertoi aluksi keräilyharrastuksensa syntymisestä ja kehittymisestä nuorisopostimerkkikerholaisena sekä Tampereella että Kangasalla. Hän kiitteli nuorena saamaansa hyvää ja innostavaa ohjausta. Hänellä on ollut näyttelykokoelmia mm. Saksa ja inflaatio. Tampereen yliopiston opiskelijana Juha Valtonen teki opinnäytetyönä Tampereen Filatelistiseuran 75-vuotishistoriikin. Juha kertoi keräävänsä koko maailmaa. Toki Suomi on hänen keräilykohteenaan aina 2000-luvulle asti. Historian opettajana Suomen itsenäistymiseen liittyvät aiheet kuten jääkäriliike ovat keräilyalueita. Kuulijat kiittivät tuoretta puheenjohtajaa keräilyesittelystään.

Hallitus luovutti Ahti Paavolalle Tampereen Filatelistiseuran onnittelukortin hänen 75-vuotisjuhlansa kunniaksi.

Puheenjohtaja laittoi kiertämään listan, jossa jäsenet voivat kertoa omista keräilyalueistaan. Seuran nettisivustoa päivitetään. Samalla puheenjohtaja haluaa saada jäseniltä tietoa toivottavista esitelmäaiheista. Toinen lista kyselee jäsenistön palautetta kokousten aihepainotuksista. Tämä palaute annetaan nimettöminä. Jarkko Leppänen toivoi, että jäsenistön keräilyalueiden kysely olisi myös netissä!

Jyväskylässä 8. – 10.4.2016 järjestettävään Nordea-näyttelyyn voi ostaa liput helmikuun loppuun mennessä ennakkoon. Ennakko-ostajien kesken arvotaan arvokas filateelinen kohde.

Postimuseolle on kutsuttu 20.1.2016 kello 16.00 alkaen nettihuutokauppojen järjestäjien asiakkaita, jotka eivät ole kerhon jäseniä. Tilaisuudessa kerrotaan Tampereen Filatelistiseuran toiminnasta. Puheenjohtaja kysyi mukaan tulevia kerhon jäseniä kertomaan toiminnastamme.

Postimuseon varastolla Ylöjärvellä on talkoot 25.1.2016. Ilmoittautumislista kiersi.

Kerhon kirjasto, josta on luettelo netissä, päätettiin tarjota postimuseon kirjastolle ja säilyttää postimuseon asiantuntijoiden valinnan perusteella museon hyllyssä.

Kerhon jäseniltä pyydettiin 2000-luvulla julkaistuja kerhon toimintaa koskevia lehtiartikkeleita, jotta leikekirjan päivitys tulisi ajan tasalle.

Bengt Stenvall näytti joulupostikorttilähetyksen, jossa oli lunastusleima. Tulevaisuuden arvokohde!

Hannu Vetola kertoi keräilyn ja erityisesti filatelian markkinoista ja siihen liittyvistä ajankohtaisista asioista Suomessa. Keräily voi hyvin, mutta se muuttuu ajan saatossa. Hän esitteli myös viimeisen huutokaupan tuloksia kohdealueittain. Laadukkaat kohteet säilyttävät hintansa ja leimaamattomat kohteet ovat nousussa. Massatavaran hintataso tulee laskemaan! Seuraava huutokauppa avautuu pian. Yleisö oli kuulemastaan tyytyväinen.

Seuran kokous päättyi arpajaisiin ja huutokauppaan.

Keijo Kivimäki