8.1.2014

Tampereen Filatelistiseuran vuoden 2014 ensimmäiseen kokoukseen 8.1. osallistui yli 50 innokasta seuran jäsentä. Puheenjohtaja Kari Salonen oli saanut Jussi Tuorin esitelmöimään aiheesta ”Itsenäinen Suomi”. Esitelmä perustui Jussi Tuorin omaan laajaan näyttelykokoelmaan, jonka hän on koostanut uuden postihistorian luokituksen mukaan.

Esitelmä oli laaja ja monipuolinen. Jussi Tuori näytti kopion asiakirjasta vuodelta 1556, jolloin Ruotsin valtakunta jaettiin kolmeen herttuakuntaan, joista yksi oli Suomi. Tästä itsenäisen Suomen ”sikiövaiheesta” Jussi Tuori eteni järjestelmällisesti Suomen Venäjään liittämisen ja keisari Aleksanteri I:n lupaamien Suomen omien lakien ja hallinnon säilyttämisen kautta sortokauteen, Suomen itsenäistymiseen ja kansalaissotaan.. Nämä laajat kaaret rakentuivat pääsääntöisesti filateelisen materiaalin varaan. Jussi Tuori elävöitti esitystään lukuisin yksityiskohdin, jotka antoivat kuulijoille mahdollisuuden ymmärtää kuvattavan ajanjakson taustoja ja yleistä henkeä. Kuulijat kiittivät Jussi Tuoria äänekkäästi mielenkiintoisasta ja upeasta esitelmästä.

Tampereen Filatelistiseuran huutokauppaa on vuosikausia hoitanut erinomaisesti seuran aktiivi Mika Niininen, joka nyt luopuu tehtävästä. Seura etsii uutta huutokaupanpitäjää. ”Laitetaan onni kiertämään” sanoi filatelisti, kun poikansa karuselliin laittoi.

Keijo Kivimäki