Postimerkkivihkoja vuosilta 1980 – 2010

Kysy meiltäKategoria: Yleiset kysymyksetPostimerkkivihkoja vuosilta 1980 – 2010
Elisabet kysyi 7 kuukautta sitten

Hei!
Perin edesmenneen enoni postimerkkikokoelman, ja kokoelmasta löytyy valtava määrä priimakuntoisia postimerkkivihkoja, pääasiassa vuosilta 1980 – 2010. Esimerkiksi vuonna 2006 ilmestynyttä Suomenlinna/Sveaborg-vihkoa löytyy 17 kappaletta, Muistikuvia Suomesta, pienoisarkkia 4 kpl, erilaisia ikimerkkivihkoja on kymmeniä erilaisia (mm. muumimerkkejä vuodelta 2007, taksimerkkejä vuodelta 2006 ja ratikoita vuodelta 2007, osa on leimattuja ja osa leimaamattomia). Lisäksi mukana on ehkä vähän erikoisempiakin juttuja, kuten numeroidut ”suomalaisia postimerkkejä XXXX-luvulta” vuosien 1920 – 1960 osalta sekä pari Yhteispohjoismaiset postimerkit -settiä 80-luvulta. Erilaisia vihkoja on siis paljon.
Onko näin moderneilla merkeillä mitään myyntiarvoa, ja mikähän tällaisen kokoelman arvo voisi olla? Voin tarvittaessa laittaa vaikka listauksen kappalemäärineen kaikista postimerkeistä.

Tampereen Filatelistiseura ry Ylläpito vastasi 7 kuukautta sitten

Hei, Kiitos yhteydenotosta. Kuulostaa että paljon kivaa materiaalia ainakin monelle tuoreemmalle keräilijälle. Alkupää mitä listasit on melko perustavaraa ainakin. Arvoa enempi lähinnä käyttämättömillä ikimerkeillä (1lk ja 2lk) joiden arvo nyt 1,95€ kpl. Lopussa listattuna vähän oudompia asioita ainakin minulle. Olisi mukava jos laittaisit yhteystietosi netti@ osoitteeseen (loppu nettisivujemme loppuosa). Voisit sitten vaikka WhatsApp-sovelluksella laittaa muutamat kuvat. Suomalaisien merkkien hinnoista saa käsitystä LAPE-luettelon avulla jonka voi lainata kirjastosta. Todellisuudessa merkkien arvot ovat kymmenes- tai neljäsosa luetteloarvosta mutta toisaalta erikoisesta/harvinaisesta leimasta tai lähetyksestä voidaan maksaa paljon luettelohintaa enemmän. Jotain käsitystä saat myös katselemalla hintoja esim. Systeemi.net-sivulta.
Terveisin,
Seuran sivujen ylläpito / Juha A

Vastaus
10 + 0 =

Voit ladata kysymykseen myös kuvia (maksimissaan 2 kuvaa per kysymys). Yhden kuvan maksimikoko on 2 MB

Sallitut tiedostotyypit: jpg, pdf, png, gif

Lisää uusi tiedsto